Κληρονόμοι μιας οικογενειακής παράδοσης που δίνει αξία στη γη,το πολιτισμό και την τέχνη, την δεκαετία του '90, ο Antonio και η Lucia Ficara αγόρασαν το Κτήμα CAVASECCA: μία έκταση 50 εκταρίων με υπεραιωνόβιες ελιές ανεκτίμητης αξίας. Με τα τέσσερα παιδιά τους- τον Paolo, την Silvia, τον Dario και τον Francesco- αρχίζουν μια επιχείρηση βασισμένη στους αρχαίους κανόνες της αγροτικής ομορφιάς και επικεντρωμένη στην ποιότητα, την δημιουργικότητα και το στυλ.

Η αγάπη τους γι' αυτό το είδος καλλιέργειας και η επιθυμία τους να παράξουν ένα Π.Ο.Π. βιολογικό ελαιόλαδο έκανε την οικογένεια να προσθέσουν στα προϋπάρχοντα δέντρα Siracusana, Nocellara, Biancolilla και Oglialora (Verdesa) χιλιάδες δένδρα από την Tonda Iblea. Σήμερα, οι βιολογικές και Π.Ο.Π ελιές καλύπτουν μία περιοχή 25 εκταρίων με απόσταση 6 μέτρων ανάμεσά τους.

Σήμερα ο Dario, έπειτα από τις λαμπρές του οικονομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Bocconi του Μιλάνου και πολλές επαγγελματικές εμπειρίες στο εξωτερικό, πήρε τα ηνία της επιχείρησης με την ίδια ενέργεια και το ίδιο πάθος με τους γονείς του.

CULTIVAR

Το κτήμα CAVASECCA βρίσκεται σε ένα υψόμετρο 300 μέτρων από τη θάλασσα. Η ποικιλία Tonda Iblea αποτελεί το 65% της καλλιεργούμενης έκτασης ενώ το υπόλοιπο 35% αποτελείται από τις ποικιλίες Siracusana (Zaituna), Biancolilla, Nocellara and Oglialora (Verdesa). Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. CAVASECCA προέρχεται αποκλειστικά από ελιές που έχουν παραχθεί στο κτήμα σε πλήρη εφαρμογή των μεθόδων που παρέχονται από το βιολογικό σύστημα αγροτικής παραγωγής. Η Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης εγγυάται την ισχύ της προέλευσης που δηλώνεται, την παρακολούθηση των κανόνων παραγωγής και των διατροφικών και οργανοληπτικών ιδιοτήτων. Η Π.Ο.Π δεν είναι απλά ένα ακρώνυμο, είναι μια ΑΞΙΑ.

 

Η Κρητίδα είναι μια οικογενειακή επιχείρηση στην Κρήτη με μεγάλη εμπειρία και γνώση στην παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Η οικογένεια της Κρητίδας έχει τρεις γενιές ιστορία στην αγορά του ελαιολάδου και συνεχίζει να παράγει ελαιόλαδο με παραδοσιακές μεθόδους σαν τον παλιό καλό καιρό. Η χρήση της μεθόδου της ψυχρής πίεσης διατηρεί αναλλοίωτα τα διατροφικά οφέλη του ελαιολάδου και του δίνει ένα μοναδικό άρωμα και γεύση.

Το ελαιόλαδο της Κρητίδα προέρχεται από χωράφια που ανήκουν στην οικογένεια του ιδιοκτήτη εδώ και τρεις γενιές και από παραγωγούς που βρίσκονται κυρίως στην πεδιάδα της Μεσαράς στην νότια Κρήτη, όπου οι μοναδικά ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες της περιοχής βοηθούν στην διατήρηση υψηλής βιοποικιλότητας στην χλωρίδα και την πανίδα ενώ ταυτόχρονα συνεισφέρουν στην άριστη ανάπτυξη της ελιάς.

Η εταιρεία μας παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας με μια ποικιλία γεύσεων και συσκευασιών όπως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με οξύτητα έως 0,3%, βιολογικό ελαιόλαδο με ύψιστη οξύτητα 0,3%, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Σητεία, τα Πεζά και την Μεσαρά που είναι Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης (ΠΟΠ) και πάστα ελιάς. Εμπορευόμαστε επίσης βιολογικό ελαιόλαδο στο οποίο έχουν εγχυθεί βιολογικά βότανα από την γενναιόδωρη Κρητική γη όπως ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο και μπαχαρικά όπως πάπρικα, σκόρδο και λεμόνι.

Η Κρητίδα έχει εξαγωγική δραστηριότητα σε πολλές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Δανία, η Βουλγαρία, η Ελβετία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Νορβηγία, η Βραζιλία και τα ΗΑΕ. Όλα τα προϊόντα μας παράγονται σε μοντέρνες εγκαταστάσεις κάτω από αυστηρή εποπτεία, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε. και έχουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Η συνεχής αναζήτηση νέων υλικών και η προσπάθειά μας να διατηρήσουμε την ποιότητα των προϊόντων μας, έχουν οδηγήσει την εταιρεία στις διεθνείς αγορές, όπου έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία.

Με μια ιστορία τριών γενεών στην παραγωγή ελαιολάδου δίνουμε μεγάλη σημασία και έχουμε ισχυρή δέσμευση στην καλύτερη ποιότητα του ελαιολάδου. Με σεβασμό στην παράδοση και την ποιότητα διαλέγουμε κάθε φορά την καλύτερη ποιότητα του καρπού της ελιάς ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ακράδαντα σε αυτό το μοναδικό Κρητικό προϊόν και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να δώσουμε στο Κρητικό ελαιόλαδο τη θέση που του αρμόζει στην παγκόσμια αγορά.

 

 

ΒΡΑΒΕΙΑ

Δανία 2006, Ελαιοτεχνία 2008, Τσεχία 2014, Τσεχία 2015, COOC 2016, Terraolivo 2016.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: (+30) 2810260464
Ιστοσελίδα: http://critida.com
Facebook: https://facebook.com/critida

 

 

 

Το TUAY, που ιδρύθηκε το 1999, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση από το 2004. Η παραγωγή γίνεται τόσο με βιολογικό όσο και με συμβατικό τρόπο. Κάνουμε την παραγωγή με βάση νέα λειτουργικά και επιστημονικά πρότυπα ακολουθώντας διεθνή πρότυπα ποιότητας. Η ποικιλία που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή του ελαιολάδου είναι οι ελιές MEMECİK

Οι παραγωγικές μας εγκαταστάσεις λειτουργούν με Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000. Εργαζόμαστε σε εγκαταστάσεις 770 τετραγωνικών μέτρων και έχουμε την υψηλότερη παραγωγική δυνατότητα στην επαρχία. Επιπλέον στο εργοστάσιό μας έχουμε τη μόνη κλιματιζόμενη δεξαμενή ελαιολάδου στην επαρχία. Παράγουμε με μια μοναδική προσέγγιση και υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Αργυρό μετάλλιο (Ιαπωνία, Τουρκία το 2013), Χρυσό μετάλλιο (Ιαπωνία, Τουρκία το 2014), Χρυσό μετάλλιο (Τουρκία το 2015), Αργυρό μετάλλιο (Ιαπωνία το 2015), 88 βαθμοί (Ιταλία το 2016), Βραβείο ποιότητας (Τουρκία, Ισραήλ το 2016), Αργυρό μετάλλιο (Τουρκία το 2016), Χρυσό μετάλλιο (Ιαπωνία).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΑΦΗΣ

Διεύθυνση: Erdemli Zeytinyagi Fabrikasi / Erdemli Olive Oil Mill
Kizilcayer Mevkii Turgut Yolu Üzeri 1. KM Yenikoy - Yatagan / Mugla
Τηλ: (+90) 0252 572 74 74
Ιστοσελίδα: https://erdemlizeytincilik.com
Facebook: https://facebook.com/TuayOlivenol

Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή η έκδοση αντανακλά τις απόψεις του συγγραφέα και μόνο και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

Find Us Easily