Η Ε.Α.Σ.Κ.Ι είναι Ελληνικός Συνεταιρισμός ο οποίος  δημιουργήθηκε με τη συνένωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλλονίας & Ιθάκης, του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σκάλας Κεφαλλονιάς, του Ζωοτροφικού Συνεταιρισμού Διλινάτα Κεφαλλονιάς, του Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Χαβδάτα Κεφαλλονιάς και του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Ιθάκης. Τώρα διαθέτει περισσότερα από 600 ενεργά μέλη. Η Ε.Α.Σ.Κ.Ι. έχει επενδύσει στις νέες τεχνολογίες και  υποβάλλει αιτήσεις για περισσότερους από 3000 καλλιεργητές για να λάβουν τις ετήσιες επιχορηγήσεις τους  από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ για τις φυτικές, ζωικές και μελισσοκομικές δραστηριότητες τους.

Έχει δυο ελαιουργεία στα νησιά της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης και  συγκεντρώνει το ελαιόλαδο που παράγεται με συμβατική ή με βιολογική καλλιέργεια. 

Έχει  νόμιμο κωδικό από το Υπουργείο Γεωργίας για το εργοστάσιο εμφιάλωσης πιστοποιημένου ελαιολάδου  και αυτή τη στιγμή ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου εμφιάλωσης της ώστε να μπορέσει να επεκτείνει τις πωλήσεις της στις ξένες αγορές.

Επίσης, διατηρεί  τρία καταστήματα στο Αργοστόλι στην Κεφαλλονιά: α) λίπανση του χώματος, φυτοφάρμακα και εξαρτήματα για τη συλλογή ελαιολάδου, β) φαρμακείο ζώων και γ) παραδοσιακά συνεταιριστικά ελληνικά προϊόντα και μαζί με δύο γεωπόνους και ένα κτηνίατρο παρέχει συμβουλές στους  καλλιεργητές της Κεφαλλονιάς και της  Ιθάκης για θέματα που αφορούν τις  καλλιέργειες τους.

 

Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή η έκδοση αντανακλά τις απόψεις του συγγραφέα και μόνο και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

Find Us Easily