Zeytinyağı, Akdeniz mutfağının vazgeçilmez bir parçasıdır ve Akdeniz çevresinde bulunan ülkeler, dünyada en fazla zeytinyağı üretiminin gerçekleştirildiği ülkelerdir. Zeytinyağı bu ülkelerin tarım sektöründe gerçekleştirdikleri ihracatın da önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Ancak, günümüz uluslararası pazarlarında organik ürünlere yönelik yükselen bir eğilim oluşmakta ve Akdenizli zeytinyağı üreticilerinin üretimlerini bu eğilime yönelik olarak düzenlemeleri ihtiyacı doğmaktadır.

Organik zeytinyağı, sıradan zeytinyağına oranla daha kaliteli ve sağlıklıdır, ve Avrupa Birliği üye ülkelerinde bulunan kalite kuruluşları tarafından onaylanmıştır. Organik zeytinyağının başarılı bir şekilde üretilebilmesi ve satılabilmesi için, öncelikle zeytinyağı üreticilerinin, tarımsal kooperatiflerin ve geleneksel zeytinyağı üretimini organik tarıma dayanan zeytinyağı üretimine dönüştürmek üzere çalışan firmaların yöneticilerinin bu alanda eğitimler ile desteklenmesi gerekmektedir. Bu, tarımsal kooperatif ve üreticilerin eğitimi ve onların da çiftçileri/tarım işçilerini eğitmesi ile mümkün olacaktır.

Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir. Ancak burada yer alan görüşlerden Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.

Bizi kolayca bulabilirsiniz